درسصدی های گل سلام
امروز با یک روش ویژه و خفن مهمان خانه هایتان شدیم که به شما کمک میکند، سطح آموزش خود رو بالا ببرید و در همه دروس پیشرفت تحصیلی داشته باشید.
چرخه مطالعه یک رویکرد 5 مرحله ای برای یادگیری است که به دانش آموزان کمک می کند تا یادگیرندگان کارآمدتری شوند. این چرخه به بهترین شکلی که مغز شما کار می کند، عمل میکند. محتوای جدید را تقویت می کند و اعتماد به نفس را ایجاد می کند. چرخه مطالعه را می توان به راحتی با هر درسی تطبیق داد و این از مزایای برجسته آن است. طیف دانش آموزانی که این چرخه برای آن ها مفید است بسیار زیاد است و می توان گفت این چرخه نه تنها باعث افزایش عملکرد مطالعاتی شما می شود بلکه به مطالعه شما جهت نیز می دهد. هر پنج مرحله این چرخه جزو بنیاد های آموزشی هستند که باید رعایت گردند.
برای مشاهده این چرخه به ادامه مطلب مراجعه کنید
پنج مرحله چرخه مطالعه عبارتند از:
مرحله 1 - پیش خوانی
متن کتاب و سایر متون مربوطه را قبل از کلاس پیش خوانی کنید تا یک نقشه ذهنی ایجاد کنید. فصل را مرور کنید و تمام عناوین، زیرعنوان ها، کلمات پررنگ، نمودارها، تصاویر و خلاصه ها را یادداشت کنید. هنگامی که یک تصویر بزرگ ایجاد کردید، به خاطر سپردن و یادگیری جزئیات بسیار آسان تر خواهد بود. در واقع با این عمل شما ابتدا قطعات اصلی پازل را می شناسید. بنابراین در زمان کلاس به تنها چیزی که نیاز است، چیدمان این مطالب و مرتب کردن آنهاست. اینگونه علاوه بر تبدیل شیوه یادگیری شما به یادگیری فعال، میزان درک شما از مباحث هم افزایش می یابد.
مرحله 2 - شرکت در کلاس
حضور در کلاس باید یک گام واجب باشد، اما برخی از دانش آموزان آن را به اندازه کافی جدی نمی گیرند. از دست دادن حتی چند دقیقه از کلاس می تواند برای تحصیل و روند یادگیری شما به ویژه در دروسی مانند ریاضی مضر باشد. همراه با پیش خوانی، حضور در کلاس به شما این امکان را می دهد که از سخنرانی های دبیر بیشتر بهره ببرید و یادداشت های بهتر و مختصرتری بگیرید. همچنین در کلاس این امکان وجود دارد که ابهامات خود را با پرسیدن سوالاتتان برطرف کنید و به یادگیری خود عمق بیشتری ببخشید.
مرحله 3 - مرور
بهترین حالت این است که درست بعد از کلاس، این کار را انجام دهید. اما اگر احساس کردید زمان کافی برای انجام این کار را بعد از کلاس ندارید، می توانید حداکثر تا پیایان روز این کار را انجام دهید. حدود 10 دقیقه برای مرور یادداشت های کلاس خود وقت بگذارید. این فرآیند مرور، اطلاعاتی را که در طول کلاس آموخته اید از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت شما منتقل می کند. همچنین مفاهیم جدید را تقویت می کند و اعتماد به نفس را افزایش می دهد. اهمیت مرور مطالب هرگز برای هیچ کس پوشیده نبوده و نیست. اگر شما هم علاقه دارید در خصوص بهترین و عملی ترین روش مرور بدانید، می توانید مقاله "منحنی فراموشی" را مطالعه نمائید.
مرحله 4 - مطالعه
برای تقویت مطالب جدیدی که در طول کلاس یاد گرفتید و برای اینکه مطمئن شوید که موضوع تدریس شده را کاملاً درک می کنید، حدود 30 تا 50 دقیقه برای مرور یادداشت های خود، خواندن کتاب درسی، تهیه نقشه مفهومی یا تشکیل یک گروه مطالعه و ... وقت بگذارید. . در حین مطالعه، از خود سؤالات «چگونه»، «چرا» و «اگر چه می شد» را بپرسید و فراموش نکنید که:
تکرار کلید یادگیری است!!!
حسین سلطانی
مرحله 5 - ارزیابی
تسلط و درک خود را از مطالبی که آموخته اید و مطالعه کرده اید منعکس و ارزیابی کنید. از خود بپرسید: "آیا اطلاعاتی که مطالعه می کنم منطقی است؟"، "آیا از مطالب جدید اطمینان دارم؟"، "آیا مطالب را آنقدر خوب می فهمم که بتوانم آن را به شخص دیگری آموزش دهم؟" ارزیابی زمان به زمان مطالعه خود یکی از جنبه های ضروری یادگیری است. در این قسمت می توانید به سوالات تستی زمان دار یا نمونه سوالات تشریحی مراجعه کنید و آزمونک هایی را جهت ارزیابی میزان بازدهی تان از مطلب داشته باشید.